ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
2 December, 2022
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΔιήμερο αφιέρωμα στο Γιουκίο Μισίμα στην Κέρκυρα

Διήμερο αφιέρωμα στο Γιουκίο Μισίμα στην Κέρκυρα

H Black Dog Productions σε σύμπραξη με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 29 και 30 Ιούνιου με θέμα το έργο του Ιάπωνα συγγραφέα Yukio Mishima σε σχέση με το πολιτιστικό του περιβάλλον, συνοδευόμενο από την θεατρική παράσταση “Hanjo”. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο περιστύλιο και τον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

29 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 17:00

17:15
Ομιλία: “Τελετουργικά θανάτου, επιθανάτια ποίηση και η έννοια της ηρωϊκής αποτυχίας στον Ιαπωνικό πολιτισμό” με τον μεταφραστή, συγγραφέα και σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

18:30
Προβολή: “Yukoku” του Yukio Mishima και αποσπάσματα από την ταινία “Mishima: A life in four chapters” του Paul Schrader. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την ομάδα παραγωγής του Hanjo για το έργο και τον συγγραφέα.

19:15
Θεατρική παράσταση: Hanjo του Yukio Mishima, σε σκηνοθεσία Ζαμπίας Πατεράκη (Διάρκεια: 50′ λεπτά)

30 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 17:30

18:00
Προβολή και Ομιλία: “Πέρασμα στον κόσμο των Μπονσάι” της Ζαμπίας Πατεράκη σε σύμπραξη με την Ελληνική Λέσχη Μπονσάι (Διάρκεια 20′ λεπτά). Θα ακολουθήσει συζήτηση για την επιρροή του Ζεν και την σημασία της καλαισθησίας στον Ιαπωνικό πολιτισμό με τον μεταφραστή και σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη, και την Ζαμπία Πατεράκη.

19:00
Προβολή και συζήτηση: H μορφή της γκέισας και η σημασία της για τον Ιαπωνικό Πολιτισμό μέσα από τρεις ταινίες: “Αδελφές της Γκιόν” και “Gion Bayashi” του Kenji Mizoguchi, και “Τελευταία Χρυσάνθεμα” του Mikio Naruse.

20:30
Θεατρική παράσταση: Hanjo του Yukio Mishima, σε σκηνοθεσία Ζαμπίας Πατεράκη (Διάρκεια: 50′ λεπτά)

Μοιραστείτε