ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 February, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΑφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Μέγαρο Μουσικής στις 26, 27 και 29 Οκτωβρίου

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Μέγαρο Μουσικής στις 26, 27 και 29 Οκτωβρίου

Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Δευτέρα 29 Οκτωβρίου | ώρα 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

«Θ’ αφήσω εγώ αυτά τα περιβόλια, θα βγω να πάρω τα στενά της θάλασσας»…

Το Μέγαρο τιμά τον Μάνο Ελευθερίου που «έφυγε» από κοντά μας το καλοκαίρι, με ένα τριήμερο μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο. Ο Γιώργος Νταλάρας αγαπημένος φίλος του Μάνου, του οποίου έχει ερμηνεύσει τραγούδια σταθμούς, μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου,  τον Χρήστο Θηβαίος και την Μάρθα Φριντζήλα ερμηνεύουν τα ωραιότερα τραγούδια του σε μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που έμειναν στην ψυχή μας και σφράγισαν τη ζωή μας. Τρεις μεγάλες συναυλίες, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος παρουσιάζεται επίσης σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση Ο «Νοητός λύκος», ένα έργο για τραγουδιστές, ηθοποιούς και ορχηστρικό σύνολο, βασισμένο στο ομώνυμο ποιητικό κείμενο του ποιητή.
Οι τρεις συναυλίες αποτελούν συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της View Master Films και εντάσσονται στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικά πορτρέτα.

Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στη Σύρο στις 12 Μαρτίου 1938. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (2005) για τον «Καιρό των χρυσανθέμων», και για το σύνολο του έργου του (2013) από την Ακαδημία Αθηνών. Πέθανε στις 22 Ιουλίου 2018.

Ο «Νοητός λύκος», που θα ακουστεί στο πρώτο μέρος του αφιερώματος σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση, είναι το magnum opus του Μάνου Ελευθερίου, η δική του Νέκυια για τον φθοροποιό χρόνο, την προσωπική ερημιά, την αναγκαιότητα της τέχνης, μέσα από μια κατάδυση στον Κάτω Κόσμο. Η θεατρική προσαρμογή του ομώνυμου ποιητικού κειμένου του Ελευθερίου και η μουσική σύνθεση είναι του Γιώργου Ανδρέου. Αφηγητής ο ηθοποιός Γιάννος Περλέγκας.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά -Κοστούμια : Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος- Lighting Art

Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Διαμαντοπούλου

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Λαγγούση
Παραγωγή: View Master Films
Παραγωγός: Κώστας Λαμπρόπουλος

Μοιραστείτε