ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
1 March, 2021
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗΑπό Αλτσχάιμερ πάσχει ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδιστής Τόνυ Μπένετ

Από Αλτσχάιμερ πάσχει ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδιστής Τόνυ Μπένετ

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Τόνι Μπένετ πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, αποκάλυψε το περιβάλλον του σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο AARP.

Παρά το πρόβλημα υγείας του, ο γνωστός τραγουδιστής μπόρεσε να ηχογραφήσει με τη Lady Gaga, ένα άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Ηλικίας 94 ετών σήμερα, ο διάσημος ερμηνευτής διαγνώστηκε για πρώτη φορά με τη νόσο το 2016, όμως δεν είχε εκδηλώσει τότε τα σοβαρότερα συμπτώματα της ασθένειας.

Η άμεση μνήμη του έχει εξασθενήσει και μερικές φορές δυσκολεύεται να κατανοήσει πού βρίσκεται, ωστόσο αναγνωρίζει ακόμα τους οικείους του και είναι ικανός να συμμετάσχει σε μια συνομιλία, αν και δεν μπορεί πλέον να δώσει μια πραγματική συνέντευξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Αν και διαγνώστηκε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, συνέχιζε να ηχογραφεί τον περασμένο χρόνο, μέχρι που η πανδημία τον αναγκάσει να σταματήσει, στις αρχές Μαρτίου. Ηταν μια διακοπή που συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με έναν από τους γιατρούς του. Μεταξύ 2018-2020, ο Τόνι Μπένετ ηχογράφησε ένα δεύτερο άλμπουμ με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lady Gaga, μετά την επιτυχία του «Cheek To Cheek» (2014).

Ο τραγουδιστής και το περιβάλλον του αποφάσισαν να παραχωρήσουν αυτή τη συνέντευξη για να μιλήσουν για τη ζωή με Αλτσχάιμερ, επιλέγοντας τον ιστότοπο της ένωσης συνταξιούχων AARP. «Η ζωή είναι ένα δώρο, ακόμα και με το Αλτσχάιμερ», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα στο Twitter, στον λογαριασμό του Τόνι Μπένετ, μετά τη δημοσίευση του άρθρου.

Μοιραστείτε