ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
4 December, 2023
ΚεντρικήΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΟΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ: ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΡΩΣΙΑ & ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΑποκαλυπτήρια του αγάλματος του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στον Πειραιά

Αποκαλυπτήρια του αγάλματος του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στον Πειραιά

Πηγή κεντρικής φωτό: Twittter Yπουργείου Ανάπτυξης

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες, σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής περηφάνιας, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Δραγάτση Παλαιολόγου, έξω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Του Αγίου Πνεύματος. Το άγαλμα του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που κατασκεύασε ο διακεκριμένος γλύπτης Γιώργος Ρούσσης, αποτελεί δωρεά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας (1821-2021).

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο Κωνσταντίνος Δραγάτσης Παλαιολόγος, με την ηρωική του στάση, διέσωσε την πίστη και την αξιοπρέπειά μας, καθώς κράτησε το Έθνος μας όρθιο επί 400 χρόνια σκλαβιάς και αυτή είναι η ελάχιστη προσφορά του επιχειρηματικού κόσμου του μεγάλου λιμανιού για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την απελευθέρωσή μας. Οι θρύλοι που συνοδεύουν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έχουν πλημμυρίσει την λαϊκή παράδοση των χριστιανών, ακόμη και μετά την απελευθέρωση του έθνους από τους Τούρκους. Ανάμεσα τους και η φιγούρα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας».

Πηγή: newsbreak.gr

Μοιραστείτε