ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 May, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗΔείτε την Μάρθα Μαυροειδή και την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής “Ροδιά” στο “Ες Βασίλην” από την Καππαδοκία και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τον Αρχάγγελο της Ρόδου (βίντεο) 

Δείτε την Μάρθα Μαυροειδή και την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής “Ροδιά” στο “Ες Βασίλην” από την Καππαδοκία και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τον Αρχάγγελο της Ρόδου (βίντεο) 

του Παναγιώτη Ανδριόπουλου 

Κάλαντα Αγίου Βασιλείου από τον Αρχάγγελο της Ρόδου. 

Από την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της  που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, εκεί όπου κάνει τις πρόβες της η χορωδία “Η Ροδιά”. 

Στρατής Ψαραδέλλης: λύρα 

Νίκος Παραουλάκης: νέυ 

Χριστίνα Χομπιτάκη: κρουστά 

Μάρθα Μαυροειδή: πολίτικο λαούτο, διεύθυνση χορωδίας

Από την ίδια συναυλία και το άγνωστο στους πολλούς “Ες Βασίλη”. ένα παραδοσιακό τραγούδι από τα Φάρασσα της Καππαδοκίας που συνόδευε την νυχτερινή πομπή την παραμονή της γιορτής του Αγίου Βασιλείου προς το σπήλαιο που ασκήτεψε ο άγιος. 

Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε και την συνέντευξη που κάναμε με την μουσικό Μάρθα Μαυροειδή, διευθύντρια της Χορωδίας “Η Ροδιά”, στο πλαίσιο των εκπομπών “Προς Εκκλησιασμόν”. Μια παραγωγή του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού. 

Μοιραστείτε