ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 April, 2024
ΚεντρικήΤΗΛΕΟΡΑΣΗΈνα ελληνικό “The Crown” για την ιστορία της βασιλικής οικογένειας θα τα είχε όλα

Ένα ελληνικό “The Crown” για την ιστορία της βασιλικής οικογένειας θα τα είχε όλα

του Τηλέμαχου Χορμοβίτη 

Eδέησα στα γεράματα να βάλω κι εγώ Νetflix και την τελευταία εβδομάδα παρακολουθώ φανατικά την σειρά “The Crown”, που αφηγείται τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ από τον γάμο της το 1947 μέχρι τη σημερινή εποχή.

Βλέποντας το, πάντως, δεν μπόρεσα να μην κάνω την ακόλουθη σκέψη: αν, με τους κατάλληλους συντελεστές, μπόρεσε να βγει μια τόσο συναρπαστική σειρά από μια βασιλεία σχετικά ήρεμη και ανέφελη, όπως αυτή της Ελισάβετ, σκεφτείτε τι θαύματα θα μπορούσαν να γίνουν σε μια σειρά για την ιστορία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας!

To δραματουργικό υλικό που υπάρχει είναι το όνειρο κάθε σεναριογράφου, ενώ οι πρωταγωνιστικοί αλλά και οι δεύτεροι ρόλοι είναι τόσο ενδιαφέροντες και πολύπλοκοι που θα ήταν πρόκληση για κάθε ηθοποιό : η ενθρόνιση του Γεωργίου Α’, ο γάμος του με την Όλγα, ο θάνατος της κόρης του Αλεξάνδρας, ο πρίγκιπας Γεώργιος και η στενή του σχέση με τον θείο του Βλάντεμαρ, η Μαρία Βοναπάρτη, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, η δολοφονία του Γεωργίου, ο Κωνσταντίνος Α’ ως ηρωικός στρατηλάτης και ως βασιλιάς, ο γάμος του με τη Σοφία και η ερωτική σχέση του με την κόμισσα Πάολα Φον Οστχάιμ.

Ακόμα ο Εθνικός Διχασμός, η πυρκαγιά στο Τατόι, η αρρώστια του Κωνσταντίνου , η εξορία και η θριαμβευτική του επιστροφή, ο έρωτας του Αλέξανδρου με την Ασπασία Μάνου και ο τραγικός θάνατός του, η παλινόρθωση το 1935, η εισβολή των Γερμανών και η φυγή στη Μέση Ανατολή, η πριγκίπισσα Αλίκη και το φιλανθρωπικό της έργο την περίοδο της Κατοχής, η Φρειδερίκη στην Κόνιτσα στην πρώτη γραμμή της μάχης , η περίφημη κρουαζιέρα των βασιλέων, τα Ιουλιανά, το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, το βασιλικό κίνημα και η φυγή στη Ρώμη.

Μια τέτοια σειρά -που χωρίς υπερβολή τα έχει όλα- αν πέσει στα κατάλληλα χέρια και μείνει μακριά από αγιογραφίες αλλά και δαιμονοποιήσεις, θα έκανε το “Crown” να μοιάζει με μικρομεσαία πληκτική σαπουνόπερα.

Θα μου πεις πού θα βρεθούν στην Ελλάδα τα λεφτά για μια τέτοια παραγωγή. Όμως νομίζω πως το μεγάλο εμπόδιο δεν είναι τόσο το ότι λείπουν τα χρήματα αλλά το ότι αφθονούν ο κομπλεξισμός και η μίζερη αριστερίλα.

Η παρακάτω φωτό παρμένη από το Royal Chronicles απεικονίζει την Βασίλισσα Φρειδερίκη κατά την διάρκεια της διάσημης βασιλικής κρουαζιέρας του 1954.

Μοιραστείτε